Výzva

Vážení a milí Přátelé Malvazinek,

dovolujeme si Vás oslovit s naléhavou výzvou. Jak asi víte, včera vypověděla TOP09 koaliční smlouvu a tento čtvrtek na mimořádném zasedání zastupitelstva má dojít ke změně ve složení Rady. Obáváme se, že hrozí ovládnutí radnice „developerskou lobby“ (podle zákulisních informací mají být v čele radnice pánové Klíma, Homola a Herold). Jenom pro připomenutí, pánové Klíma a Homola v roce 2014 aktivně na zastupitelstvu podpořili zastavění parku Klamovka! A pan Homola je známý i prosazováním zástavby na unikátní chráněné stolové hoře Vidouli. 
Starosta Klíma se snaží realizovat ovládnutí radnice v co nejkratším čase (ani nedodržel způsob vypovězení koaliční smlouvy). Domníváme se, že se snaží vytvořit časový stres, aby se ostatní nestihli domluvit na koaliční spolupráci (3 dny – od pondělí do čtvrtka – je málo), z čehož se ale dá usoudit, že není ani zdaleka tak „pevný v kramflecích“, jak se tváří. Domníváme se, že aktivní vystoupení občanů na zasedání by mohlo řadu zastupitelů ovlivnit!
Proto bychom Vás rádi požádali, pokud Vám není lhostejné, kdo bude na radnici vládnout další dva roky (což je dostatečně dlouhá doba na odsouhlasení všech problematických staveb), abyste přišli tento čtvrtek 28.4. na zasedání zastupitelstva ve 13h na radnici MČ Prahy 5, Štefánikova 13-15, 6. patro vyjádřit svůj nesouhlas (je třeba mít s sebou občanský průkaz) nebo podpořit jiné vystupující spoluobčany! 
Prosíme o šíření této zprávy a těšíme se ve čtvrtek na viděnou.
Za Výbor spolku Přátel Malvazinek, z.s. RNDr. Martin Lepšík
Za Výbor spolku Za záchranu Klamovky Ing. Ilja Mráček, MBA

Přátelé Malvazinek, z.s. se kromě jiného míní ohradit zejména vůči tvrzení starosty MUDr. Radka Klímy ve včerejším prohlášení k vypovězení koaliční smlouvy, kde mj. napsal větu „Jako zásadní nečinnost vnímáme mj. i neustálé zpožďování realizace soutěžního workshopu Na Pláni.“, která je nepravdivá, protože soutěžní workshop Na Pláni proběhnul již před dvěma měsíci.

(26.4.2016)